Een schade melden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor u het weet heeft u een schade. Een aanrijding, een ongelukkige valpartij, diefstal van uw bagage of een inbraak. Dat het u overkomt is al vervelend genoeg en u kunt hulp op dat moment goed gebruiken. Hieronder leest u hoe u het beste de schade aan ons kunt melden, zodat wij u snel verder kunnen helpen.

Tip! Verzamelalvast zoveel mogelijk stukkenzoals bijvoorbeeld foto's, getuigenverklaringen, (aankoop-) nota's, bewijzen en boekingsbevestigingen. 

Bij calamiteiten als brand in uw woning of een aanrijding met letselschade, belt u ons kantoor op 033-2534170. Wij zijn hiervoor 24/7 bereikbaar.


Een verkeersongeval melden. Als u een ongeval met een of meerdere andere partijen heeft, dient u in alle gevallen ter plaatse de voorkant van een Europees aanrijdingsformulier in te vullen tezamen met de andere partij. Let op! Bij kettingbotsingen zowel met de partij voor u als achter u een formulier invullen.  Het is van belang dat de gegevens goed worden ingevuld en dat de situatie duidelijk wordt omschreven. Mocht u het niet eens zijn met de tegenpartij, geef dit dan ook aan op de voorkant van het schadeformulier.                   

Wilt u het schadeformulier (digitaal) invullen?

Nadat de voorzijde van het aanrijdingsformulier goed door beide partijen is ingevuld, kan het ondertekend worden. Daarna neemt elke partij 1 formulier mee. U vult thuis de achterkant in en levert dit formulier na ondertekening bij ons.

  • TIP! Bij kleine blikschades komt de politie niet meer ter plaatse. Wij raden u aan om indien mogelijk gelijk foto’s van de situatie te maken.
  • TIP! op de groene kaart staat het telefoonnummer van de hulpdienst van uw verzekeraar. Belt u dat nummer als uw auto versleept moet worden.
  • TIP! U kunt ons ook even bellen 033-2534170 zodat we kunnen kijken hoe u auto verzekerd is en waar u deze het best kunt laten repareren.

Een schade aan uw woning (inbraak, stormschade) of in uw woning/inboedel melden kan met het onderstaande algemene schadeformulier. 

Vul het algemene schadeaangifteformulier zo volledig mogelijk in en stuur dit samen met eventuele aanwezige aankoopbonnen of foto’s van de gestolen goederen naar ons toe. Dit kan per email naar info@pluspunt.nl of per post (Postbus 135, 3870 CC te Hoevelaken).


Een reisschade melden, neemt u dan contact met ons op?

Schakel bij een ongeval of ziekenhuisopname ook altijd de Hulpdienst in die bij u reisverzekeraar hoort. Doe altijd aangifte bij het plaatselijke politiebureau van uw vakantieadres als u beroofd ben of iets verloren hebt. De reisverzekeraar zal hier altijd om vragen.